Een zwembad installeren in je tuin vóór deze zomer? Je zal al goed moeten zoeken naar een zwembadbouwer die je er nog kan bijnemen in de planning. Nu de kans groter wordt dat we komende vakantie in eigen land moeten blijven, worden aannemers overrompeld met aanvragen. “Het is echt waanzin”, zegt Lode T Kindt van Aquatechno Team uit Waregem.

Zwembadbouwers deden de voorbije jaren al geen slechte zaken. Met de warme zomers die we de voorbije jaren gehad hebben, willen steeds meer mensen een eigen zwembad in de tuin. Nu het er door de coronacrisis steeds meer naar uit ziet dat we met zijn alleen een vakantie in eigen land zullen moeten doorbrengen, klinkt een zwembad in de tuin nóg aanlokkelijker.

“Wie bij ons nog een aanvraag doet, die kunnen we pas in september of oktober bedienen”, zegt Lode T Kindt van Aquatechno Team uit Waregem. “Enerzijds hebben we klanten die al een tijdje geleden een offerte hebben gevraagd, die nu vaker de knoop doorhakken en een zwembad bestellen. Anderzijds krijgen we immens veel nieuwe aanvragen binnen: tot 5, 6 aanvragen per dag. Dat zijn er tien keer zoveel als vorig jaar. Het is echt waanzin. Wij zijn al twaalf jaar bezig, dit heb ik nog nooit meegemaakt.”

Lees meer